Yleisimmät kysymykset

 • Miksi olette perinteisiä sijoituspalveluita parempi?

  Lyhyesti sanottuna Evervest on perinteisiä toimijoita tehokkaampi ja edullisempi ja, mikä tärkeintä, täysin itsenäinen.

  Koska meillä ei ole valtavaa myyntimiesarmeijaa ja käytämme digitaalisia työkaluja tehokkaasti, ovat kulumme selvästi perinteisiä toimijoita matalammat. Palautamme kertyvän säästön asiakkaillemme matalien hintojen kautta.

  Hinnoittelumme on tehty niin läpinäkyväksi kuin mahdollista: maksat vain matalan, vuotuisen hallinnointipalkkion, joka pitää myös kaupankäynnin ja arvopapereiden säilyttämisen kustannukset. Merkintä- tai lunastuspalkkioita emme myöskään peri.

  Olemme itsenäinen toimija, joka on vapaa valitsemaan asiakkaalleen oikeasti parhaan sijoitustuotteen. Emme saa tuotteiden myynnistä yhdeltäkään kolmannelta osapuolelta palkkioita, komissioita tai muutakaan korvausta. Voit siis aina olla varma, että olemme puolellasi, emmekä valitse tai suosittele sinulle huonoja sijoitustuotteita siksi, että saisimme tuotteen myynnistä palkkion. Päinvastoin. Meidän ainoa palkintomme on tyytyväinen asiakas, joka jatkaa palvelumme käyttämistä ja toivottavasti suosittelee sitä muillekin.

 • Paljonko on palvelunne ”minimisijoitus”?

  Minimisijoitus on 500 euroa, jonka jälkeen lisäsijoituksille ei ole asetettu alarajaa. Kannustamme tosin alle 5 000 euron sijoituksen tehneitä kuukausisäästämään palveluun. Alle 100 euroa kuussa palveluun säästäviltä asiakkailta, joiden salkun koko on alle 5 000 euroa, perimme hallinnointipalkkiota 3 euroa kuussa. Muussa tapauksessa palkkio alle 5 000 euron salkuista on 0.75 % vuodessa.

 • Voinko avata tilin yritykselleni?

  Kyllä, palvelemme mielellämme suomalaisia, ruotsalaisia, norjalaisia ja tanskalaisia yrityksiä. Klikkaa "Aloita" ja seuraa ohjeita.

 • Mitä dokumentteja tarvitsen, kun avaan tilin yritykselle?

  Tarvitset seuraavat dokumentit:

  Yrityksen kaupparekisteriote (max 3kk vanha)

  Todiste siitä, että voit toimia yrityksen edustajana (esimerkiksi kaupparekisteriotteeseen merkitty nimenkirjoitusoikeus tai yrityksen hallituksen myöntämä valtuutus)

  Oma henkilöllisyystodistus (esimerkiksi ajokortti tai passi)

 • Miten avaan tilin yritykselle?

  Tilin avaaminen yritykselle on helppoa ja onnistuu verkkopalvelussamme. Klikkaa vain "Aloita" ja seuraa ohjeita.

 • Kuinka usein tilin arvo päivittyy?

  Tilin omaisuuden arvo päivittyy kerran päivässä pörssin sulkeuduttua, yleensä klo 20:30 mennessä.

 • Salkkuni painotukset eivät vastaa mallia. Mistä on kyse?

  Pyrimme pitämään salkkusi painotukset aina lähellä tavoitetta. Muista kuitenkin, että etenkin alle 1000 euron salkkujen painotuksissa voi olla poikkeuksia instrumenttien korkeista yksikköhinnoista johtuen. Jos säästät kuukausittain, ostamme salkkuusi aina niitä instrumentteja, jotka sieltä vielä puuttuvat tai ovat alipainossa. Hajautus paraneekin jatkuvasti salkun koon kasvaessa.

 • Mikä on Sijoittajien korvausrahasto?

  Evervest on sijoituspalvelulain määräämänä Sijoittajien korvausrahaston (SKR) jäsen. Sijoittajien korvausrahasto on perustettu turvaamaan sijoittajan saatavat, jos korvausrahastoon kuuluva sijoituspalvelun tarjoaja ei pysty maksamaan sijoittajan saamisia sopimuksen mukaisesti. Korvausrahaston suojan piirissä ovat ei-ammattimaiset asiakkaat. Rahasto korvaa sijoittajan varat silloin, kun rahaston jäsen ei ole palauttanut suojan piiriin kuuluvan sijoittajan varoja sopimuksen mukaisesti. Edellytyksenä on jäsenen maksukyvyttömyys. Yhdelle sijoittajalle maksettavan korvauksen määrä on 9/10 sijoittajan yhdeltä palveluntarjoajalta olevan saatavan suuruudesta, kuitenkin enintään 20 000 euroa.

  Rahasto ei korvaa esimerkiksi arvopaperien kurssimuutoksista johtuvia tappioita. Asiakas vastaa aina omien sijoituspäätöstensä seurauksista.

  Voit lukea lisää Sijoittajien korvausrahastosta osoitteessa https://www.sijoittajienkorvausrahasto.fi/

   

 • Kuulunko Evervestin asiakkaana talletussuojan piiriin?

  Yksinkertainen on vastaus ei, et kuulu, koska Evervestin hallinnoimat varasi ovat pääosin arvopapereita, joita talletussuoja ei koske (näihin liittyen olennainen taho on Sijoittajien korvausrahasto). Siltä osin kun Evervestin hallinnoimat varasi ovat käteisenä (eli rahavaroina), ovat ne talletussuojan piirissä seuraavasti:

  • Evervestillä on asiakasvaratilit Nordeassa, Danskessa ja OP:ssa. Näillä tileillä varoja pidetään ainoastaan väliaikaisesti, ennen kuin ne sijoitetaan arvopapereihin ja siirretään Nordnetiin. Kussakin pankissa olevat asiakasvaratilit ovat joka tapauksessa talletussuojan piirissä sen mukaisesti, mikä on kunkin pankin kotimaa.
  • Evervestin asiakkaiden varojen säilyttäjänä toimii Nordnet Pankin Suomen Sivuliike. Nordnetin tileillä olevat rahavarat ovat Ruotsin talletussuojan piirissä, koska Nordnetin kotimaa on Ruotsi.

  Asiakkaidemme varat eivät koskaan ole Evervestin taseessa, emmekä sekoita asiakkaiden varoja omien varojemme kanssa.

 • Minulla on jo tili Nordnetissa, onko se ongelma?

  Ei ole. Avaamme aina Evervestin palvelua varten uuden tilin, jonka tiedot näet halutessasi myös Nordnetin palvelun kautta. Tili on kuitenkin lukittu, etkä voi tehdä siihen muutoksia.

 • Missä Evervestin kautta tehtyjä sijoituksia säilytetään?

  Evervestin kautta sijoitetut arvopaperit säilytetään säilytyskumppanillamme Nordnetissa. Kaikki sijoitukset tehdään omalla nimelläsi ja vaikka jotain ennakoimatonta sattuisi, pääset aina käsiksi tiliisi.

 • Täyttäessäni sopimusta sain vastauksen, ettei palvelu sovellu minulle. Mistä on kysymys?

  Laki velvoittaa meidät aina määrittelemään, onko palvelu asiakkaalle sopiva. Mikäli riskinottohalukkuutesi tai tappionsietokykysi on hyvin matala, tai taloudellinen tilanteesi epävarma, emme suosittele sijoittamista arvopapereihin. Mikäli koet, että tekemämme arvio ei vastaa todellista tilannettasi, voit aina aloittaa asiakkaaksituloprosessin alusta.

 • Tarjoatteko ns. ”vakuutuskuoria”?

  Ei, emme tarjoa.

 • Voinko siirtää nykyiset sijoitukseni Evervestiin realisoimatta niitä ensin?

  Valitettavasti et. Otamme vastaan ainoastaan rahaa, joka sijoitetaan asiakkaan kanssa yhdessä sovittujen periaatteiden mukaisesti.

 • Voinko sijoittaa myöhemmin muita summia, kuin nyt määrittelemäni kuukausisäästön?

  Totta kai. Määrittelemäsi kuukausisäästö ei sido sinua mihinkään - voit aina valita vapaasti paljonko sijoitat. Kuukausittainen säästäminen on joka tapauksessa järkevää ja helppo tapa kerryttää varallisuutta.

 • Miksi tarvitsette valokuvan henkilöllisyystodistuksestani?

  Arvopapereidesi säilytystilin avaaminen edellyttää valokuvaa henkilöllisyystodistuksesta. Säilytyskumppanimme Nordnet edellyttää tätä.

 • Maksaako tilin luominen / sopimuksen tekeminen?

  Ei maksa - Tilin luominen ja sijoituspalvelusopimuksen tekeminen ei maksa mitään.

  Uskomme Evervestillä läpinäkyvään ja selkeään hinnoitteluun - perimme ainoastaan hallinnointipalkkion, kun teet sijoituksia palvelun kautta. Meillä et maksa piilokuluja, kuten säilytyspalkkioita, kaupankäyntikuluja tai lunastuspalkkioita.

 • Kuinka kauan tilin avaaminen kestää?

  Digitaalisen ”paperityön” tekeminen on helppoa, eikä tavallisesti kestä 10 minuuttia kauempaa. Tämä on kaikki mitä tarvitsemme sinulta – me hoidamme kaiken muun.

  Kokonaisuudessaan prosessi tilien avaamiseksi ja rahojen sijoittamiseksi kestää normaalisti 3-4 pankkipäivää.

 • Asun Suomen ulkopuolella – voinko silti sijoittaa Evervestin kautta?

  Voit avata tilin ja tulla asiakkaaksi, jos asut Euroopan Talousalueella (ETA) ja sinulla on paikallisen veroviranomaisen antama verotunnistenumero. Emme valitettavasti voi tällä hetkellä palvella asiakkaita, jotka asuvat ETA:n ulkopuolella.

 • Mikä on ETF (Exchange Traded Fund)?

  ETF:t muistuttavat tavallisia sijoitusrahastoja, mutta niitä voidaan ostaa osakkeiden tapaan kansainvälisistä pörsseistä. Useimmat ETF:t ovat passiivisia indeksiosuusrahastoja, joiden sijoituksissa jäljitellään mahdollisimman tarkasti jotakin markkinaindeksiä.

  Esimerkiksi useimpien keskeisten talousalueiden ja maiden osakemarkkinoille on tarjolla omat ETF:t. Lisäksi ETF:ien kautta voi sijoittaa korko-, hyödyke ja kiinteistömarkkinoille. ETF:ien perusajatuksena on tarjota edullisilla kuluilla osuus jostakin arvopaperi-indeksistä.

  Tavallisista sijoitusrahastoista poiketen useimmat ETF:t eivät siis valikoi sijoituskohteitaan, vaan ne pyrkivät ainoastaan sijoittamaan varansa markkinan koostumusta kuvaavan indeksin mukaisesti. Tällaisen passiivisen indeksisijoittamisen ideana on saada sijoitukselle valitun markkinan keskimääräinen tuotto keskimääräisellä riskillä.

 • Miksi en vain tekisi tätä itse?

  Voit aina rakentaa salkkusi myös itse, emmekä yritä estää sinua tekemästä niin. Pidä kuitenkin mielessä, että salkun jatkuva seuraaminen ja tasapainottaminen vaativat huomattavan määrän huomiota ja aikaa ja voi johtaa korkeisiin kaupankäyntikustannuksiin.

  Muista myös, että ETF:n valitseminen ei ole ihan niin yksinkertainen harjoitus, kuin voisi kuvitella. Muista perehtyä jokaisen harkitsemasi tuotteen rakenteeseen, kokoon, likviditeettiin, kotipaikkaan ja verotuksellisiin seikkoihin huolella.

 • Mitä jos haluan lopettaa palvelun käyttämisen?

  Voit lunastaa kaikki rahasi milloin tahansa ilman lopetuskulua tai muuta lisäkulua. Tee vain lunastuspyyntö palvelun kautta. Me myymme arvopaperisi ja siirrämme kertyneet rahat määrittämällesi tilille.

 • Mitä jos haluan tehdä lunastuksen?

  Voit lunastaa rahaa palvelusta milloin tahansa. Valitse “Lisää” -> “Lunasta” ylävalikosta ja seuraa ohjeita. Emme peri lunastuspalkkiota.

 • Mitä rahoilleni tapahtuu, jos Evervest lakkaa olemasta?

  Rahasi ovat turvassa, vaikka Evervest syystä tai toisesta lakkaisikin joskus olemasta. Omistat kaikki arvopaperit itse ja niitä säilyttää Nordnet. Jos Evervest poistuisi kuviosta, pääsisit silti salkkuusi käsiksi suoraan Nordnetin kautta. Emme koskaan sekoita asiakkaidemme omaisuutta yrityksemme varojen kanssa.

 • Onko salkun koolla alarajaa?

  Kyllä. Rakennamme tällä hetkellä asiakkaillemme salkkuja 500 eurosta ylöspäin.

 • Voinko avata tilin myös lapsilleni?

  Kyllä. Huomioi kuitenkin, että prosessi on tällä hetkellä manuaalinen ja tullaan automatisoimaan vuoden 2018 aikana. Jos kuitenkin haluat päästä liikkeelle jo nyt, ota yhteyttä asiakaspalveluumme (support@evervest.com).

Verotus

Hinnoittelu

 • Mitä Evervestin käyttö maksaa?

  Hinnoittelumme on täysin läpinäkyvää ja hyvin yksinkertaista - perimme ainoastaan prosentuaalisen hallinnointipalkkion (lue lisää hinnastosta).

  Ja siinä se. Emme peri mitään piilokuluja (esim. kaupankäynti-, säilytys-, ja lunastuskuluja), jotka syövät salkkusi tuottoa. Sinun tulee kuitenkin muistaa, että kaikista ETF:stä peritään niiden liikkeeseenlaskijan toimesta pieni hallinnointipalkkio, joka vähennetään kunkin ETF:n arvosta päivittäin. Tämä kulu vaihtelee tyypillisesti välillä 0,20%-0,50% vuodessa. Pyrimme aina käyttämään kustannustehokkainta vaihtoehtoa pitääksemme salkkusi kulut kurissa.

 • Mihin ”hintaluokkaan” kuulun, jos minulla on useita tilejä (esimerkiksi oma ja yritykseni tili)?

  Määritämme "hintaluokan" tilien yhteenlasketun arvon mukaan. Esimerkiksi oma tili 25 000 euroa ja yritystili 80 000 euroa = yhteensä 105 000 euroa ja hallinnointipalkkiomme molemmille tileille 0,45% p.a.

 • Jos luon monta tavoitetta, mihin kustannusluokkaan kuulun?

  Kustannusluokka määräytyy palvelussa olevan varallisuuden kokonaismäärän mukaan. Eli jos sinulla on esimerkiksi kaksi 10 000 euron salkkua, yhteensä 20 000 euroa, peritty hallinnointipalkkio on 0,75% vuodessa. Lue lisää hinnoittelustamme täältä.

 • Jos sijoitan tasan 100 000 euroa, mihin ”hintaluokkaan” kuulun?

  Hallinnointipalkkio on tässä tapauksessa 0,45% p.a.

Yrityksille

 • Voinko avata tilin yritykselleni?

  Kyllä, palvelemme mielellämme suomalaisia, ruotsalaisia, norjalaisia ja tanskalaisia yrityksiä. Klikkaa "Aloita" ja seuraa ohjeita.

 • Mitä dokumentteja tarvitsen, kun avaan tilin yritykselle?

  Tarvitset seuraavat dokumentit:

  Yrityksen kaupparekisteriote (max 3kk vanha)

  Todiste siitä, että voit toimia yrityksen edustajana (esimerkiksi kaupparekisteriotteeseen merkitty nimenkirjoitusoikeus tai yrityksen hallituksen myöntämä valtuutus)

  Oma henkilöllisyystodistus (esimerkiksi ajokortti tai passi)

 • Miten avaan tilin yritykselle?

  Tilin avaaminen yritykselle on helppoa ja onnistuu verkkopalvelussamme. Klikkaa vain "Aloita" ja seuraa ohjeita.