Uusimmat artikkelit

Opi ETF-sijoittamisen alkeet
Kategoriat:Alkeet

Opi ETF-sijoittamisen alkeet

ETF-sijoittaminen on helppoa ja fiksua. Näillä vinkeillä pääset alkuun Pörssinoteerattujen indeksiosuusrahastojen eli ETF:ien (exchange traded fund) kautta myös piensijoittaja voi rakentaa kattavasti hajautetun salkun erittäin kustannustehokkaasti. Käymme tässä artikkelissa läpi tärkeimmät asiat, joihin kannattaa kiinnittää huomiota ETF:ää valittaessa. Sijoitusjohtajamme Jussi Kallasvuo käsitteli asiaa taannoin myös Kauppalehdessä. Kulut Kulut ovat monelle luultavasti kaikkein tärkein valintakriteeri. Valitse… Lue lisää Opi ETF-sijoittamisen alkeet

Osingot ja ETF-sijoittaminen
Kategoriat:Jatkokurssi

Osingot ja ETF-sijoittaminen

Osingot ovat teema, johon liittyen saamme paljon kysymyksiä. Käymme tässä artikkelissa läpi niistä yleisimmät. Osingot ja ETF:t Suurin osa pörssiyrityksistä maksaa omistajilleen osinkoja, jotka muodostavat oleellisen osan arvopaperin tuotosta. Meiltä onkin tiedusteltu, miten osinkojen käy, kun osakkeen omistaa ETF, eli pörssinoteerattu rahasto. Vastaus on yksinkertainen: Osingot kertyvät rahaston pääomaan ja siten sijoittajan hyödyksi, vaikkei niitä… Lue lisää Osingot ja ETF-sijoittaminen

Laiskan säästäjän ABC – helpot vaihtoehdot pitkäjänteiseen säästämiseen
Kategoriat:Alkeet, Neuvoja sinulle

Laiskan säästäjän ABC – helpot vaihtoehdot pitkäjänteiseen säästämiseen

Tapoja säästää on melkein yhtä paljon kuin säästäjiä. Yksi säästää keräämällä rahaa pankkitilille. Toinen lyhentää vähitellen asuntolainaa. Kolmas sijoittaa osakkeisiin, koska on innostunut pörssistä ja yritysten näkymien analysoinnista. Neljäs näkee tilaisuuden tanskalaisessa nykytaiteessa ja saa rahoillaan ainakin silmäniloa.

Tarkastelemme tällä kertaa säästämistä helppouden näkökulmasta ja käymme läpi laiskan säästäjän yleisimmät vaihtoehdot.
Lue lisää Laiskan säästäjän ABC – helpot vaihtoehdot pitkäjänteiseen säästämiseen

Yrittäjä, hyödynnätkö fiksusti yrityksesi voittoja?
Kategoriat:Neuvoja sinulle

Yrittäjä, hyödynnätkö fiksusti yrityksesi voittoja?

Pienyritysten raha-asioita lähestytään usein rahan tarpeen kautta. Eli pohditaan, mistä eri lähteistä yritys voi hankkia toiminnalleen rahoitusta. Harvemmin kirjoitetaan siitä, mitä vaihtoehtoja on yrityksillä, joiden kassavirta on onnistuneiden investointien jälkeen kääntynyt positiiviseksi ja voittovaroja alkanut kertyä. Käsittelemme seuraavassa yleisimmät vaihtoehdot ja pohdimme, mikä on missäkin tilanteessa järkevää.… Lue lisää Yrittäjä, hyödynnätkö fiksusti yrityksesi voittoja?

Mitä on robovarainhoito?
Kategoriat:Alkeet, Evervestistä

Mitä on robovarainhoito?

Meiltä on usein kysytty, mitä robovarainhoito oikein on. Pohjimmiltaan se on automatisoitua varainhoitoa, joka on toteutettu netin välityksellä ilman, että asiakas tapaa varainhoitajaa. Sijoitusstrategiassaan robovarainhoitajat tyypillisesti painottavat kattavan hajautuksen tärkeyttä ja kustannustehokkuutta.

Käymme tässä artikkelissa läpi keskeiset erot perinteiseen varainhoitoon ja kerromme, mitkä robovarainhoidon keskeiset hyödyt asiakkaalle ovat. … Lue lisää Mitä on robovarainhoito?

Miksi indeksirahastot ovat fiksu valinta pitkän aikavälin säästäjälle?
Kategoriat:Jatkokurssi

Miksi indeksirahastot ovat fiksu valinta pitkän aikavälin säästäjälle?

Mediassa on viime vuosina ahkerasti uutisoitu siitä, miten pääosa Suomalaisista makuuttaa rahojaan pankkitileillä (ks. Helsingin Sanomat). Säästäjät ovatkin jo lähteneet etsimään vaihtoehtoja talletustilille esimerkiksi osake- ja rahastosijoituksista. Monelta homma jää kuitenkin helposti kesken, koska aloittaminen koetaan liian hankalaksi ja aikaa vieväksi. … Lue lisää Miksi indeksirahastot ovat fiksu valinta pitkän aikavälin säästäjälle?

5 minuutin pikaopas – miten suojaat säästöjäsi inflaation vaikutuksilta?
Kategoriat:Jatkokurssi, Neuvoja sinulle

5 minuutin pikaopas – miten suojaat säästöjäsi inflaation vaikutuksilta?

Helsingin Sanomat kirjoitti artikkelissaan viikonloppuna, että nykyisessä korkotilanteessa suomalaisten säästöjä katoaa yli miljardi vuodessa inflaation vuoksi. Tämä tarkoittaa, että 10 000 euron säästöistä sulaa vuodessa 150 euroa – eli 1500 euroa kymmenessä vuodessa.

Fiksu säästäjä osaa tehokkaasti suojautua inflaation vaikutuksilta. Tässä pikaoppaassa kerromme viidessä minuutissa, miten pääset alkuun helposti.… Lue lisää 5 minuutin pikaopas – miten suojaat säästöjäsi inflaation vaikutuksilta?