Uusimmat artikkelit

Mitä on robovarainhoito?
Kategoriat:Alkeet, Meidän tarina

Mitä on robovarainhoito?

Meiltä on usein kysytty, mitä robovarainhoito oikein on. Pohjimmiltaan se on automatisoitua varainhoitoa, joka on toteutettu netin välityksellä ilman, että asiakas tapaa varainhoitajaa. Sijoitusstrategiassaan robovarainhoitajat tyypillisesti painottavat kattavan hajautuksen tärkeyttä ja kustannustehokkuutta.

Käymme tässä artikkelissa läpi keskeiset erot perinteiseen varainhoitoon ja kerromme, mitkä robovarainhoidon keskeiset hyödyt asiakkaalle ovat. … Lue lisää Mitä on robovarainhoito?

Miksi indeksirahastot ovat fiksu valinta pitkän aikavälin säästäjälle?
Kategoriat:Alkeet

Miksi indeksirahastot ovat fiksu valinta pitkän aikavälin säästäjälle?

Mediassa on viime vuosina ahkerasti uutisoitu siitä, miten pääosa Suomalaisista makuuttaa rahojaan pankkitileillä (ks. Helsingin Sanomat). Säästäjät ovatkin jo lähteneet etsimään vaihtoehtoja talletustilille esimerkiksi osake- ja rahastosijoituksista. Monelta homma jää kuitenkin helposti kesken, koska aloittaminen koetaan liian hankalaksi ja aikaa vieväksi.

Viime vuosina suosiota on kerännyt erityisesti indeksisijoittaminen, josta puhutaan usein ETF-sijoittamisena (ETF = Exchange Traded Fund eli pörssinoteerattu rahasto). Tässä artikkelissa kerromme, mistä indeksirahastoissa on kyse, ja miksi ne soveltuvat erityisen hyvin pitkäaikaiseen säästämiseen.… Lue lisää Miksi indeksirahastot ovat fiksu valinta pitkän aikavälin säästäjälle?

5 minuutin pikaopas – miten suojaat säästöjäsi inflaation vaikutuksilta?
Kategoriat:Alkeet

5 minuutin pikaopas – miten suojaat säästöjäsi inflaation vaikutuksilta?

Helsingin Sanomat kirjoitti artikkelissaan viikonloppuna, että nykyisessä korkotilanteessa suomalaisten säästöjä katoaa yli miljardi vuodessa inflaation vuoksi. Tämä tarkoittaa, että 10 000 euron säästöistä sulaa vuodessa 150 euroa – eli 1500 euroa kymmenessä vuodessa.

Fiksu säästäjä osaa tehokkaasti suojautua inflaation vaikutuksilta. Tässä pikaoppaassa kerromme viidessä minuutissa, miten pääset alkuun helposti.… Lue lisää 5 minuutin pikaopas – miten suojaat säästöjäsi inflaation vaikutuksilta?